diumenge, 10 d’abril del 2016

La vida quotidiana a l´Antic Egipte



La vida quotidiana

La vida quotidiana del Antic Egipte la coneixen per les restes trobades a les tombes o a través de relleus, escultures i pintures. La majoria dels egipcis tenien una dieta molt saludable, vestien amb poca roba, per que feia molta calor tot l’any, i els hi importava molt l’aspecte físic. 

La familia representava la unitat bàsica de la civilització egípcia. Generalment, les famílies solien ser nombroses, ja que els fills eren considerats una bendició del déus. Les xiquetes eren tan desitjades com els xiquetes.





La indumentària era senzilla, el homes usaven faldellí, una falda que arribava fins als genolls i se subjectava a la cintura amb un nuc; les dones usaven una túnica llarga i ajustada al cos que arribava fins als turmells. Tant els homes com les dones s´afaitaven el cos sencer, inclòl el cap. D´ací que les perruques, realitzades amb cabells natural o fibres vegetals, foren una cosa habitual.




Les egípcies benestants cuidaven molt el cos: es banyaven ben sovint, es pintaven els ulls, i s´aplicaven cremes i perfums.







En aquest enllaç trobareu documents flash interactius amb informació sobre on vivien, què menjaven, com vestien, la familia i la medicina.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada