divendres, 8 d’abril del 2016

L´economía egipcia


L´economia egipcia


Durant la major part de la seua existència, l'antic Egipte va ser el país més ric del món.






La base de la economia egípcia va ser l´agricultura de regadiu, que es practicaba als marges del Nil. Els cultius se sembraven passada l´època de la inundació; i es recol.lectavenn en l´època seca.


Las terres eren propietat del faraó, que en cedie una part als sacerdots i altra als nobles. Els camperols que les cultivaben havien de lliurar, a canvi tributs en espècie. També havien de realitzar trebals en la construcció de les piràmides, les dics i els canals.

Els cultius principals eren el blat, amb el qual es feia el pa; i l´ordi, amb el qual es fabricava la cersesa, una beguda molt consumida per l´alt valor alimentari. Altres cultius destacats van ser el lli, el papir, la vinya, l´olivera, els arbres frutals i els llegums.





La ramaderia va tindre importancia. Els camperols s´ajudaven d´animals, com vaques i ases. A més, criaven ovelles i aus de corral. La caça i la pesca també eren importants.


                                                                                        



                                                                     
 L´artesania va tindre un gran desenvolupament. Els artesans fabricaven ceràmica, joies, teixits...














El comerç interior es basava en el bescanvi, les persones humils intercanviaven productes de primera necessitat, encara que això es realitzarà per tot el país. La principal via comercial i de transport era el Nil. Per al comerç exterior, es fabricaven monedes de coure, plata i or.





1 comentari: